Това заяви пред БНР заместник главният прокурор Борислав Сарафов. Според него

...
Това заяви пред БНР заместник главният прокурор Борислав Сарафов. Според него
Коментари Харесай

Сарафов: Гешев влияе пряко на вътрешното убеждение на наблюдаващите прокурори по важните дела

Това съобщи пред БНР заместител основният прокурор Борислав Сарафов.

 

Според него все още следим тежко извращение и потребление на институцията " прокуратура " в интерес на персоналния интерес на Иван Гешев. По думите му това е неприемливо и може би касае корист с права.

 

" Делата за чекмеджетата и Барселона са под персоналния надзор на основния прокурор и когато връзките му с Бойко Борисов се изопнат, той задава ритъма на следствие ", безапелационен бе Сарафов.

 

Той показа още, че че връзките му с Гешев са се обтегнали заради разминаване - Сарафов е очаквал обикновено работно и професионално равнище, до момента в който Гешев, съгласно него, очаквал угодливост и сляпо послушание. 

 

" Когато намерено на конференция той ме атакува, аз трябваше да се защитя по някакъв метод. Очевидно има отрицателно отношение към мен, което тогава извади на показ... Откакто се разбра, че ще има механизъм за надзор и следствие на основния прокурор, връзките сред Гешев и политическата класа се нагнетиха ", сподели заместител основният прокурор.

 

Сарафов посочи, че има звено за външно наблюдаване, което се управлява от бившия шеф на " Вътрешна сигурност "  Стефчо Банков, и се намира в Съдебната палата. Според него то организира нелегално следене, наблюдаване и записване на политически, стопански, вътрешен съперници. 

 

Той означи, че в ресторант " Осемте джуджета " се е виждал един или два пъти с Иван Гешев.

 

Заместник основният прокурор разяснява и новината за гибелта на Ангел Христов, единия от така наречен братя Галеви. По времето на Борис Велчев като основен прокурор Сарафов е управлявал екипа, разследвал активността на двамата. По думите му Христов е влезнал в България през зелена граница. 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР